Brodoremont i brodogradnja

Pomorski inženjeri odgovorni za održavanje moraju biti sposobni držati plovila u operativnom stanju u teškim i nepovoljnim okolnostima, gde je održavanje svake komponente u radu od ključne važnosti da bi se osigurao nastavak plovnosti.

Belzona osigurava jeftinu i jednostavnu alternativu tradicionalnim metodama održavanja s rešenjima dizajniranim kako bi minimilizirali vreme održavanja i produžili životni vek opreme usled problema kao što su:

  • Erozija korozija lopatica, kormila i delova
  • Oštećen blok motora
  • Galvanska korozija na izmenjivačima toplote, pumpama i opremi protoka fluida
PROBLEMI U BRODOGRADNJI

TIPICNI PROBLEMI Tipični problemi u pomorskim oblastima uključuju: kavitaciju, udubljenja i koroziju na hladnjacima trupa, kobilicama, kormilima, ballastima i pogonskom sistemu (vratilo propulzora, motor, menjač, krmni vod). Pucanje i kidanje rubnih traka i amortizera.

POTENCIJALNA REŠENJA Belzona 1000 serija 100% čvrstih pasti i fluidnih materijala za obnavljanje metala i zaštitu od erozije-korozije i abrazije. Belzona 2000 serija elastomernih materijala za popravku i zaštitu gumene i metalne opreme i komponenti.

 
BRODOGRADILIŠTA

TIPICNI PROBLEMI Tipični problemi u brodogradilištima uključuju: stalnu i ozbiljnu koroziju i eroziju zbog kontakta sa slanom vodom na kapijama dokova, mostnih dizalica, kranova na gusjenicama, dizel i hidrauličnih čekića, kamiona za prevoz građevinskog materijala, miksera za beton, opreme za iskopavanje, amortizera, bollarda, čeličnih šipki i transportnih sistema sa više točkova.

POTENCIJALNA REŠENJA Belzona 1000 serija 100% čvrstih pasti i fluidnih materijala za obnavljanje metala i zaštitu od erozije-korozije i abrazije. Belzona 4000 serija za popravku i zaštitu betona, popravku i zamenu fuga za širenje.

POPRAVKE SUVOG DOKA

TIPIČNI PROBLEMI Tipični problemi u suvim dokovima uključuju: ozbiljno oštećenje betona i otpadanje betona na betonskim palubama, zidovima i nosačima zbog stalnog kontakta sa morskom vodom. Korozija-erozija na kapijama dokova, kranovima i tračnicama kranova, sinkroliftovima i sistemima za dizanje brodova, maritimskim železničkim platformama i putanjama za guranje brodova, sistemima za komprimirani vazduh, parnim linijama i gasnim linijama.

POTENCIJALNA REŠENJA Belzona 1000 serija 100% čvrstih pasti i fluidnih materijala za obnavljanje metala i zaštitu od erozije-korozije i abrazije. Belzona 4000 serija za popravku i zaštitu betona, popravku i zamenu fuga za širenje.

ODRŽAVANJE LUČKIH OBJEKATA

TIPICNI PROBLEMI Za održavanje lučkih objekata, tipični problemi uključuju: oštećenja betonskih struktura usled vremenskih uslova, klizava područja za kretanje, oštećenja krovova, neispravnosti u spojevima za proširenje i grejanje, ventilaciju i klimatizaciju.

POTENCIJALNA REŠENJA Belzona 1000, 2000, 3000, 4000, i 5000 serije pasti i fluidnih materijala za hidroizolaciju i zaštitu od vremenskih uslova, popravku betona, popravku fuga za širenje i povećanje otpornosti podova na klizanje.

ČAMCI

TIPICNI PROBLEMI Kod radnih čamaca, tipični problemi uključuju: kavitacija, erozija i korozija na hladnjacima kobilice, trupovima, kormilima, dnu i pogonskom sistemu (propeler, osovina, motor, reduktor, krmeno vratilo). Pukotine i suze na rubnim podloškama i odbojnicima.

POTENCIJALNA REŠENJA Belzona 1000 serija 100% čvrstih pasti i fluidnih materijala za obnavljanje metala i zaštitu od erozije-korozije i abrazije. Belzona 2000 serija elastomernih materijala za popravku i zaštitu od gume i metalnih delova i komponenti.

TERETNI/PUTNIČKI

TIPICNI PROBLEMI Kod teretnih i putničkih brodova, tipični problemi uključuju: teška erozija i korozija na lukovima, pramcima, trupovima, palubama, vitlovima, erozija i korozija na CHT rezervoarima, rezervoarima za pitku vodu, rezervoarima za napajanje, pogonski sistem, pumpama, "sea chest-u", izmenjivačima toplote, cevovodima, kormilima i vazdušnim kanalima za ventilaciju. Neki od problema su i neloše poravnanje radilice u brodskim motorima ili osovina u pumpama ili rotirajućoj opremi.

POTENCIJALNA REŠENJA Belzona 1000, 5000 serija pasti i fluidnih materijala za obnavljanje metala i zaštitu od erozije-korozije, zaštitu od abrazije, oblaganja rezervoara, cevovoda i pumpi, precizno poravnanje i instalaciju blokova motora i pumpi, protivklizne površine podova u mašinskim prostorijama i drugim oblastima sa čestim kretanjem.